Marián Murín chcel byť predsedom Žilinského samosprávneho kraja, faktúry za kampaň dodnes neuhradil


Foto: Marián Murín chcel byť predsedom Žilinského samosprávneho kraja, faktúry za kampaň dodnes neuhradil Foto: Facebook/Marián Murín

V nedávnych spojených komunálnych a župných voľbách sa Marián Murín uchádzal o post predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK). V predvolebnej kampani sa prezentoval ako jediný nezávislý kandidát na župana.

Aby sa ako kandidát dostal do povedomia obyvateľov kraja, objednal si tak, ako aj mnohí jeho protikandidáti, reklamný priestor, prostredníctvom ktorého propagoval seba i svoj program. Na propagáciu využil okrem iných médií aj portál Žilinak.sk, kde si cez reklamnú agentúru objednal väčšiu bannerovú kampaň.

Napriek tomu, že od volieb uplynulo už päť mesiacov, svoje záväzky nevyrovnal. Reklamná spoločnosť FIPROSS s. r. o, ktorá komunikovala a objednávala v mene Murína, tiež čelí problémom. Ani jej totiž kandidát neuhradil faktúry za poskytnuté služby. Potvrdila to konateľka Mária Kellner.

Marián Murín, ktorý je aktuálne starostom obce Mútne na Orave, ani nejaví snahu o vyrovnanie svojich podlžností. Počas telefonického rozhovoru odmietol, že by si reklamné kampane objednal a hovor ukončil. Výška neuhradených faktúr sa pohybuje v niekoľkých tisíckach eur.

„Prezentácia sa týkala pána Mariána Murína a jeho kampane, za ktorú dosiaľ neuhradil našej spoločnosti aj sumu, ktorá je predmetom Vašej pohľadávky. Tento obchodný spor s pánom Murínom už rieši naša spoločnosť právnou cestou, nakoľko disponuje kompletnou dokumentáciou, že si pán Murín služby ku kampani u našej spoločnosti objednal, konzultoval a realizoval ich, a teda pohľadávka našej spoločnosti voči nemu je oprávnená,“ spresnila M. Kellner.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu