Horiace odpadky zadymili dom pri Bytči. Uviazla v ňom osoba, ktorá potrebovala pomoc hasičov


Foto: Horiace odpadky zadymili dom pri Bytči. Uviazla v ňom osoba, ktorá potrebovala pomoc hasičov Foto: Ilustračné foto

Pri požiaroch obytných budov a oblastí, kde sa nachádzajú ľudia, nie sú jediným nebezpečím šľahajúce plamene či rozpadajúce sa konštrukcie. Hrozbu pre ľudský život a zdravie predstavuje aj vdychovanie horúceho a často jedovatého dymu.

V piatok 24. februára krátko po 7:15 hod. ráno bolo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline požiadané o pomoc posádkou Záchrannej zdravotnej služby. Hasiči mali preveriť požiar rodinného domu v obci Maršová-Rašov, ktorá leží v okrese Bytča.


Na miesto okamžite vyrazilo šesť profesionálnych hasičov zo staníc v Žiline a Bytči, spolu s tromi kusmi požiarnej techniky. Tí po príjazde k domu zistili, že pri peci v kuchyni tlejú odpadky, ktoré zadymili celú budovu.


„V izbe rodinného domu sa nachádzala jedna osoba nadýchaná splodinami horenia, ktorá nemohla vstať.  Hasiči postihnutú osobu transportovali na dvor a odovzdali zdravotníckym záchranárom na ošetrenie. Dom bol odvetraný prirodzením vetraním a zdroj požiaru bol vynesený na dvor a zaliaty vodou,“ uviedol krajský hovorca žilinských hasičov Michal Kypus.

Požiar sa podarilo úplne zlikvidovať krátko po 8:00 hod. ráno. Príslušníci Hasičského a záchranného zboru prehľadali a odvetrali celú budovu. Na miesto bol následne privolaný aj zisťovateľ príčin vzniku požiarov, ktorý aktuálne prešetruje, ako požiar vznikol.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu