Po zapití liekov alkoholom chcel skočiť pod vlak. Mužovi na stanici v Žiline prišli na pomoc mestskí policajti


Foto: Po zapití liekov alkoholom chcel skočiť pod vlak. Mužovi na stanici v Žiline prišli na pomoc mestskí policajti Foto: Facebook/Mestská polícia Žilina

Hliadka Mestskej polície Žilina vyrazila v nočných hodinách na miestnu železničnú stanicu, kde pomohla mužovi premýšľajúcemu nad samovraždou. O prípade informovala Mestská polícia vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook.

Hliadkou bol pred železničnou stanicou zistený muž z Turčianskych Teplíc (ročník 1989), ktorý uviedol, že požil 10 tabliet lieku diazepam, ktoré zapil alkoholom,“ spresňuje neobvyklú situáciu žilinská mestská polícia.

Mužove emócie mali pred príchodom policajných príslušníkov vyeskalovať až do stavu, v ktorom operátorovi tiesňovej linky 112 krátko po jednej hodine v noci uviedol, že ide skočiť pod vlak. Po hovore operátor zalarmoval hliadku mestskej polície, ktorá uvedený oznam išla okamžite preveriť.

Po príchode bezpečnostných zložiek na miesto a následnom upokojení situácie boli o súčinnosť požiadaní aj záchranári. „Na miesto bola privolaná sanitka Rýchlej zdravotnej pomoci (RZP), ktorej posádka si prevzala muža do opatery,“ uzavrela polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu