Polícia v Trstenej varuje pred krádežami a podozrivými osobami, po Orave sa pohybujú už dlhšie


Foto: Polícia v Trstenej varuje pred krádežami a podozrivými osobami, po Orave sa pohybujú už dlhšie Foto: Ilustračné foto

V januári sme informovali o podozrivých osobách, ktoré sa mali pohybovať po rôznych obciach na Orave. V rovnakom období došlo na miestach, kde sa nachádzali, k opakovaným krádežiam. Uplynul viac než mesiac a na podobné aktivity upozornilo aj mesto Trstená spolu s miestnym obvodným oddelením Policajného zboru.

Obyvatelia niekoľkých okolitých obcí začiatkom roka prišli o rôzne cenné predmety vrátane peňaženiek, ktoré im zmizli priamo z domov. Zlodeji ich po vyprázdnení odhodili vedľa ciest v blízkosti lokalít, odkiaľ ich zobrali. Trstenská polícia teraz varuje pred krádežami a vlámaniami do bytov, domov, nebytových priestorov a iných budov.


V okolí viacerých nehnuteľností bol totiž zaznamenaný zvýšený pohyb neznámych ľudí, ktorí vchádzali napríklad do bytových domov. Policajti preto občanov mesta upozorňujú, aby si všímali podozrivé osoby alebo správanie v okolí svojich aj cudzích domovov a budov.


Polícia zároveň žiada, aby v prípade zistenia výskytu dôvodne podozrivých osôb v meste Trstená, ako aj vozidiel, prostredníctvom ktorých sa tieto osoby pohybujú, občania mesta Trstená, ale aj iné tu zdržiavajúce sa osoby Policajnému zboru včas poskytovali reálne informácie a aby sa zároveň vyhýbali šíreniu nijak neoverených informácií o možnom páchaní a prípravách páchania rôznych krádeží alebo inej trestnej činnosti,“ uviedla polícia.

Okrem podozrivých osôb policajti upozorňujú aj na vozidlá, ktoré využívajú pri krádežiach či počas presunu. V januári bol v blízkych obciach opakovane spozorovaný osobný automobil značky Ford s poľským evidenčným číslom v tmavomodrom farebnom prevedení. Nie je však jasné, či sa v tomto prípade jedná o rovnakú skupinu osôb s vozidlom, alebo nie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu