VIDEO a FOTO: Fašiangové sprievody vyrazili do ulíc obcí žilinského okresu aj napriek zlému počasiu


VIDEO a FOTO: Fašiangové sprievody vyrazili do ulíc obcí žilinského okresu aj napriek zlému počasiu Foto: Facebook/Obec Strečno

Viaceré obce žilinského okresu zorganizovali dnes v sobotu 18. februára veselé fašiangové sprievody, ktoré ukončujú obdobie Fašiangu trvajúce od Troch kráľov až do polnoci pred Popolcovou stredou. Tá v tomto roku vychádza na dátum 22. februára a značí začiatok pôstneho obdobia.

O záznamy zo štartu sprievodu plného pestrofarebných masiek sa v príspevkoch na sociálnej sieti Facebook podelili obce Strečno, Horný Hričov a Višňové. Takmer každá z nich pritom poukázala na to, že pôvodné plány sa nezrušili ani napriek nepriaznivému počasiu.

Opačný prístup zvolila obec Teplička nad Váhom, kde vedenie zrušilo sprievod z dôvodu dažďa ešte včera, v piatok 17. februára. „Občerstvenie sa z námestia presunie do Športklubu, kde budeme na vás čakať o 13:00. Kto chce s nami v maske navštíviť a spríjemniť náladu v Domove pokoja, stretávame sa o 10:00 v Športklube, kde sa pripravíme. Večerná akcia je bez zmeny,“ spresnila obec v príspevku.

Fašiangový sprievod v Hornom Hričove:


Fašiangy v obci Strečno:


Masky fašiangového sprievodu obce Višňové:


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu