VIDEO: 18-ročný vodič z Kysúc takmer zrazil ľudí na autobusovej zastávke, z miesta nehody odišiel


Foto: VIDEO: 18-ročný vodič z Kysúc takmer zrazil ľudí na autobusovej zastávke, z miesta nehody odišiel Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Začiatkom februára došlo vo večerných hodinách v obci Oščadnica, v okrese Čadca k dopravnej nehode na ceste tretej triedy číslo 2013. Podľa kamerových záznamov mal 18-ročný vodič naraziť do autobusovej zastávky, na ktorej stáli ľudia. 

Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 18 ročný  vodič viedol osobné motorové vozidlo Nissan v smere od obce Oščadnica na mesto Krásno nad Kysucou. „Následne z doposiaľ presne nezistených príčin pri prechádzaní ľavotočivou zákrutou pokračoval s vozidlom priamo,  prešiel na vyvýšený nástupný ostrovček autobusovej zastávky, kde narazil do lavičky, označníka autobusovej zastávky a zostal s vozidlom stáť,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. 


To všetko sa odohralo v tesnej blízkosti chodca, ktorý kráčal popred predmetnú autobusovú zastávku v rovnakom smere ako vodič. Od nešťastia ho tak delilo len pár centimetrov. Napriek tomu, že pri dopravnej nehode nebola žiadna z prítomných osôb zranená by si však vodič mal splniť povinnosti účastníka dopravnej nehody, čo neurobil a z miesta nehody odišiel. 

Kamerové záznamy z incidentu polícia uverejnila aj na sociálnej sieti. Zároveň upozornila motoristov, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu