Na mestskom okruhu v Žiline došlo k dvom nehodám, mliekarenská cisterna zablokovala úsek cesty


Foto: Na mestskom okruhu v Žiline došlo k dvom nehodám, mliekarenská cisterna zablokovala úsek cesty

Situácia na žilinských cestách je dnes ráno obzvlášť nepriaznivá. Chladné počasie v spojení s hmlou spôsobuje poľadovicu na vozovkách nielen miestnych komunikácií, ale aj hlavných ťahov. 

V priebehu uplynulej hodiny došlo na mestskom okruhu k dvom dopravným nehodám, o ktorých informovalo Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Žiline. Ďalší vodiči v skupinách určených na monitorovanie dopravnej situácie od skorých ranných hodín upozorňujú na klzký a nebezpečný povrch ciest.

Prvá nehoda na komunikácii prvej triedy I/60 sa stala pred 7:00 hod. ráno. Na Mostnej ulici havarovalo nákladné motorové vozidlo prevážajúce mlieko. Pri nehode nedošlo k zraneniam, na vozovku však unikli prevádzkové kvapaliny.


Mliekarenská cisterna zostala po kolízii stáť krížom cez jazdné pruhy. Úsek cesty z Mostnej ulice smerom na Rajeckú ulicu je aktuálne neprejazdný. Polícia odkláňa motoristov na okružnú križovatku Rondel. Na mieste zasahuje aj šesť hasičov zo stanice v Žiline s dvomi vozidlami.


K ďalšej dopravnej nehode došlo okolo 7:00 hod. ráno na Estakáde. Tu havarovalo jedno osobné motorové vozidlo, z ktorého taktiež unikli prevádzkové kvapaliny. Ani pri tejto kolízii nedošlo k vážnym zraneniam. Následky nehody odstraňujú príslušníci Hasičského a záchranného zboru.

Vodičom odporúčame zvýšiť opatrnosť nielen v týchto miestach a prispôsobiť jazdu svojim schopnostiam a stavu vozovky.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu