Polícia vyšetruje príčinu zrážky na Orave, kde 72-ročnú ženu na priechode pre chodcov zrazilo auto


Foto: Polícia vyšetruje príčinu zrážky na Orave, kde 72-ročnú ženu na priechode pre chodcov zrazilo auto Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

V popoludňajších hodinách v nedeľu 12. februára došlo na ceste prvej triedy č. 78 v oravskom meste Námestovo k nebezpečnému stretu auta a chodkyne, ktorú bolo po náraze potrebné previezť na lekárske ošetrenie do nemocnice. O prípade informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline (KR PZ) v Žiline.

47-ročná vodička viedla osobné motorové vozidlo značky Suzuki Swift v smere od obce Zubrohlava smerom na obec Oravská Jasenica, pričom z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k zrážke s chodkyňou, ktorá prechádzala po vyznačenom priechode pre chodcov,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Žiline Zuzana Šefčíková.

Vodička bola po príchode polície na miesto kolízie podrobená dychovej skúške, tá však mala negatívny výsledok. Chodkyňa vo veku 72 rokov bola po náraze prevezená na ošetrenie do nemocnice a bol jej zároveň nariadený odber krvi ku skúške na alkohol. Polícia o jeho výsledku zatiaľ bližšie neinformuje.

Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku nehody sú predmetom prebiehajúceho objasňovania, polícia však medzitým opätovne apeluje na opatrnosť vodičov na cestách. „Žiadame všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy,“ dopĺňa KR PZ v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu