Mladík na klzáku vo Vrátnej zrazil na detskom svahu ženu a ušiel z miesta nehody


Foto: Mladík na klzáku vo Vrátnej zrazil na detskom svahu ženu a ušiel z miesta nehody Foto: Vľavo: brat poškodenej

Počas zimnej sezóny na zjazdovkách lyžiarskych stredísk každoročne dochádza k veľkému množstvu zranení. Ich počet sa niekedy takmer vyrovná úrazom, ktoré sa stanú v horách počas zvyšku roka. Jednou z častých príčin zranení je vzájomná zrážka lyžiarov či kolízia lyžiara s pešou osobou.

Včera v poobedňajších hodinách došlo v lyžiarskom stredisku Vrátna Malá Fatra k ďalšej zrážke. Mladý muž na snežnom klzáku v tvare disku pri spúšťaní z kopca narazil do ženy, ktorá sa nachádzala na svahu pri detskom vleku.

O incidente, ktorý sa stal v sobotu 11. februára približne o 15:30 hod. popoludní, informoval brat zrazenej ženy. Potom, ako ju strhol na zem, mladík z miesta nehody ušiel. Zranená bola prevezená do nemocnice.



„Sestra bola po náraze v šoku a nič si nepamätala. Podľa prvotných vyšetrení bolo všetko v poriadku a mala iba podozrenie na otras mozgu. Nechali si ju v nemocnici na pozorovanie,“ priblížil situáciu brat poškodenej.

Pacientka mala okrem toho odreniny na viacerých častiach tela a narazenú kľúčnu kosť. Rodina sa od včera pokúša získať záznamy z bezpečnostných kamier, políciu mali kontaktovať dnes. Podľa popisu svedkov do ženy narazil mladík vo veku 15 až 18 rokov, ktorý mal oblečenú zelenú bundu. Brat poškodenej dnes poskytol aj jeho fotografiu.

Rodina zranenej ženy prosí všetkých návštevníkov lyžiarskych stredísk, aby boli k sebe ohľaduplní a dávali pozor na svoje okolie. Hoci pri včerajšej nehode nedošlo k vážnym zraneniam, ďalší incident môže dopadnúť omnoho horšie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu