Požiar garáže v Čadci hasiči likvidujú už takmer 6 hodín, škody presiahli 200-tisíc eur


Foto: Požiar garáže v Čadci hasiči likvidujú už takmer 6 hodín, škody presiahli 200-tisíc eur Foto: Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Žiline

V piatok 10. februára 2023 krátko po 10:15 vypukol v meste Čadca, miestnej časti Čadečka požiar garáže pri rodinnom dome spevádzaný hlasitým výbuchom. Horieť začala drevená budova, v ktorej sa nachádzali dve nákladné motorové vozidla a značné množstvo horľavých látok.

Na mieste zasahovalo 24 profesionálnych hasičov z Hasičskej stanice v Čadci, Kysuckom Novom meste, Turzovke, Žiline a Záchrannej brigády HaZZ v Žiline. Na pomoc im prišlo aj 18 dobrovoľných hasičov z Turzovky, Krásna nad Kysucou, Rakovej, Skalitého a Oščadnice. V čase ich príchodu už budova bola v rozvinutej fáze horenia. 



V blízkosti garáže sa nachádzali rodinné domy, preto hasiči po vykonaní prieskumu najprv začali s ich ochladzovaním. „Po príjazde ďalších cisterien hasiči začali s lokalizáciou požiaru, pričom bolo nutné použitie penidla,“ uviedol Michal Kypus z Krajského raditeľa Hasičského a Záchranného zboru v Žiline. Taktiež doplnil, že pri požiari nedošlo k zraneniu osôb. 

Požiar sa podarilo lokalizovať krátko pred 11:45. Pre zistenie príčiny vzniku požiaru bola na miesto privolaná expertízna skupina z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu v Bratislave„Na mieste v súčasnosti pokračujú likvidačné práce za pomoci ťažkej techniky zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline,“ doplnil Kypus. Výška škody podľa neho zatiaľ presiahla 200-tisíc eur. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu