V Košťanoch nad Turcom sa zrazil rýchlik s osobným autom, vodič stihol pred nehodou z neho vyskočiť


Foto: V Košťanoch nad Turcom sa zrazil rýchlik s osobným autom, vodič stihol pred nehodou z neho vyskočiť
Galéria: 7 fotiek
Foto: Facebook/Dopravný servis Turiec

Na železničnom priecestí v obci Košťany nad Turcom došlo v piatok 10. februára okolo poludnia k dopravnej nehode rýchlostného vlaku s osobným motorovým vozidlom. Informovalo o tom operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Žiline. 

Na mieste sa v čase nehody nachádzalo viacero svedkov, ktorí čakali na blízkej autobusovej zastávke. Podľa nich vodič nerešpektoval svetelné a zvukové znamenia na priecestí. „Rampy boli otvorené, ale blikali svetlá a aj som počul signalizáciu. Vodič sa tam natlačil, aby čím skôr prešiel križovatkou,“ uviedol jeden z nich.

Vodič tak napriek výstražným znameniam prešiel so svojim vozidlom na koľajnice, kde z doposiaľ neznámych príčin zastavil. V tom momente však v diaľke zbadal rýchlik prichádzajúci z Vrútok a tak v snahe zachrániť svoj vlastný život z auta vyskočil. Iné osoby sa v čase zrážky vo vozidle nenachádzali a cestujúci vo vlaku vyviazli takisto bez zranení. 

Na mieste nehody sa aktuálne nachádza hliadka policajného zboru, záchranári i hasiči z Okresného riaditeľstva Hasičského a Záchranného Zboru v Martine. Fotografie zhotovené z miesta kolízie zachytávajú zdemolované osobné vozidlo, ako aj závory, ktoré sa na následky nárazu odtrhli. Z pohľadu na auto je zrejmé, že vodič by kolíziu neprežil.


Cestná doprava v tomto úseku je momentálne riadená políciou, vodiči smerujúci z Martina do Kremnice môžu očakávať zdržanie i kolóny. Od približne 11:50 je obmedzená aj vlaková doprava, spoje v úseku Príbovce - Rakovo - Martin majú aktuálne meškanie v rozsahu 10 až 60 minút. 

Aktualizácia 10. 2. 2023, 15:51

Po zdokumentovaní nehody políciou bola obnovená premávka na železničnej trati po jednej koľaji.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu