FOTO: Kórejský večer na Poštovej poodhalil kultúru vyspelého ázijského národa


FOTO: Kórejský večer na Poštovej poodhalil kultúru vyspelého ázijského národa
Galéria: 18 fotiek

V piatok 3. februára mali Žilinčania možnosť bližšie spoznať pestrú kórejskú kultúru a ponoriť sa do sveta chutí ich tradičných jedál a nápojov. V priestoroch átria Biznis centra Poštová 1 v Žiline sa totiž uskutočnil neformálny Kórejský večer.

Prezentáciu kórejskej kultúry otvoril honorárny konzul Oldřich Kovář svojím príhovorom. Po privítaní hostí pokračoval program premietaním krátkeho filmu o tomto vyspelom ázijskom národe. Po ňom nasledovalo predstavenie kórejskej kultúry z hľadiska jej piatich základných princípov či vzhľadu národného odevu nazývaného hanbok.

V hudobnej časti programu sa predstavili kórejské deti, ktoré navštevujú Základnú umelecké školu Ladislava Árvaya v Žiline. Diváci sa zoznámil aj s ukážkami bojového umenia Won hwa do.

Jedinečným príspevkom kultúrneho a spoločenského zážitku Kórejského večera bola výstava obrazov akademického maliara Igora Cvacha, ktorý sa prostredníctvom svojich diel rozhodol zvečniť Kórejskú republiku očami Slováka. Výstava je v átriu budovy verejnosti naďalej prístupná.

V druhej časti programu nasledovali ochutnávky tradičných kórejských jedál a špecialít. Nechýbali pritom ani balené potraviny a rôzne pochutiny či nápoje, ktoré sa dajú v Žiline zakúpiť aj mimo podujatia v špecializovanej predajni.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu