Pri úniku pred policajnou hliadkou nabúral vodič z Bytče do troch áut v protismere. Našli mu aj drogy


Foto: Pri úniku pred policajnou hliadkou nabúral vodič z Bytče do troch áut v protismere. Našli mu aj drogy Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline informuje o mimoriadne závažnom incidente, ktorý sa odohral v noci z pondelka 6. februára na utorok 7. februára. Muž vo veku 30 rokov viedol osobné motorové vozidlo značky Audi po komunikácii v Bytči, smerom na mestskú časť Hliník nad Váhom.

Svojou jazdou zo strany na stranu upútal pozornosť policajnej hliadky z Obvodného oddelenia Policajného zboru Bytča, čo viedlo k snahe predmetné vozidlo zastaviť. Vodič na výzvu prostredníctvom znamenia STOP nereagoval a pokračoval ďalej v jazde. Pokus o útek však neskončil podľa jeho predstáv. 

„S vozidlom prešiel do protismernej časti vozovky, kde narazil do troch odstavených osobných motorových vozidiel a zostal stáť,“ uvádza krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. Tam ho už dolapila policajná hliadka a muž sa musel podrobiť dychovej skúške. Výsledok bol negatívny.

Ďalším preverovaním bolo zistené, že obvinený muž viedol osobné motorové vozidlo bez platnej technickej a emisnej kontroly a rozhodnutím má právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť akékoľvek motorové vozidlá. 30-ročný vodič tak čelí obvineniu z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. 

Vodič navyše počas kontroly dobrovoľne vydal neznámu zelenú sušenú rastlinu a nádobu s obsahom neznámej bielej kryštalickej látky. Z tohto dôvodu sa musel podrobiť odberu biologického materiálu na zistenie prítomnosti iných návykových látok. „Materiál bol zaistený a odoslaný na expertízne skúmanie,“ uvádza policajná hovorkyňa. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu