Framborský park v Žiline sa rozrastie o ďalších 24 stromov, dobrovoľníci získali finančnú podporu na výsadbu


Foto: Framborský park v Žiline sa rozrastie o ďalších 24 stromov, dobrovoľníci získali finančnú podporu na výsadbu Foto: Facebook/Park Frambor

Framborský park v Žiline prejde v tomto roku ďalšou revitalizáciou. Dobrovoľníci z občianskeho združenia Žilinský skrášľovací spolok získali v rámci 17. ročníka grantového programu Zelené oázy 2023 finančnú podporu určenú na výsadbu zelene. 

S dobrou správou sa v pondelok 6, februára podelil predseda združenia Ján Rzeszoto v príspevku na sociálnej sieti. „S radosťou Vám oznamujeme, že po zasadnutí odbornej komisie bol náš projekt vybratý medzi tie najlepšie a získal priamu podporu na svoju realizáciu,“ uviedol. 

V parku tak v priebehu roka pribudne 24 stromov pôvodných druhov. Finančné náklady na ich výsadbu predstavujú spolu s ďalším potrebným materiálom celkovo 2400 eur. Priama podpora od nadácie Ekopolis by mala tvoriť 2000 eur a zvyšných 400 by malo združenie zaplatiť z vlastných zdrojov. 


Predseda Žilinského skrášľovacieho spolku preto žiada o pomoc aj verejnosť. „Chcel by som Vás poprosiť o finančnú podporu, aby sme mali na spoluúčasť,“ uvádza Rzeszoto vo vyjadrení. Spoločne tak môžeme prispieť k tomu, aby sa miesto pod žilinskou estakádou premenilo na príjemné prostredie pre oddych a voľný čas.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu