Starší muž spadol zo schodov chaty na Kubínskej holi, poranil si hlavu a upadol do bezvedomia


Foto: Starší muž spadol zo schodov chaty na Kubínskej holi, poranil si hlavu a upadol do bezvedomia Foto: Ilustračné foto

Náplň práce horských záchranárov nespočíva iba v zachraňovaní a pátraní po nezvestných osobách v horách a lesoch, ale aj pomoci zraneným či chorým v lyžiarskych strediskách a horských chatách. O ďalšom z takýchto zásahov informovala Horská záchranná služba na svojom oficiálnom webe.

V sobotu 4. februára boli záchranári z oblastného strediska Malá Fatra privolaní k staršiemu mužovi na Kubínskej holi. Ten si pri páde zo schodov Chaty Jasmína spôsobil zranenie hlavy. Následne mu začala vytekať krv z nosa a po chvíli upadol do bezvedomia.

„Na miesto nehody okamžite odišli záchranári Horskej záchrannej služby z Oblastného strediska Malá Fatra slúžiaci v lyžiarskom stredisku. Zranenému mužovi poskytli neodkladnú prvú pomoc a ošetrenie,“ uviedli horskí záchranári.

Súčasne s Horskou záchrannou službou boli o zranenom 68-ročnom mužovi informovaní aj zdravotníci. Posádka Rýchlej zdravotnej pomoci dorazila na miesto nehody a pacienta po prvotnom ošetrení previezla do blízkeho nemocničného zariadenia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu