Diaľnicu D1 na Liptove uzatvorili kvôli nehode 5 vozidiel, dnes ide o tretiu hromadnú nehodu na tejto ceste


Foto: Diaľnicu D1 na Liptove uzatvorili kvôli nehode 5 vozidiel, dnes ide o tretiu hromadnú nehodu na tejto ceste Foto: Vľavo: Facebook/Anka Gajová, vpravo: PZ SR

Nepriaznivé počasie, ktoré na územie Slovenska v piatok priniesol orkán, stále ohrozuje motoristov nielen v Žilinskom kraji. Na klzkých cestách pokrytých vrstvou mokrého snehu alebo ľadu došlo k množstvu nehôd a škodových udalostí.

V dobrom stave nie je ani vozovka na diaľnici D1, na ktorej sa v priebehu dnešného popoludnia stalo niekoľko hromadných nehôd. K jednej z nich došlo približne o 15:00 hod. na Liptove, v jazdnom smere na Poprad.

Na úrovni obce Važec v okrese Liptovský Mikuláš sa zrazilo päť osobných motorových vozidiel. Na mieste zasahujú všetky záchranné zložky. Pri kolízii došlo podľa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline k zraneniam posádky automobilov.


Krátko po nehode žilinská polícia informovala o uzatvorení tohto úseku diaľnice v smere na Liptovský Mikuláš. Premávka je odklonená na komunikáciu prvej triedy I/18.


Pred niekoľkými hodinami došlo na rovnakej diaľnici k ďalším dvom nehodám. V úseku medzi Popradom a Spišským Štvrtkom sa zrazilo približne 30 vozidiel v jednom a 8 automobilov v druhom smere. Diaľnica bola obojsmerne uzatvorená.

„Jazdite opatrne, keďže v niektorých častiach severného Slovenska bola vyhlásená mimoriadna situácia, cestné komunikácie využívajte na presun len v tých najnevyhnutnejších prípadoch. Vyzývame všetkých účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách,“ varuje polícia.

Aktualizácia 4. februára 17:20 hod.

Polícia informovala o sprejazdnení jedného z jazdných pruhov na diaľnici D1 pri obci Važec v smere na Liptovský Mikuláš. Následky dopravnej nehody sú stále odstraňované.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu