Polícia žiada motoristov, aby zvážili cestu autom. Zlepšenie situácie sa počas dnešného dňa neočakáva


Foto: Polícia žiada motoristov, aby zvážili cestu autom. Zlepšenie situácie sa počas dnešného dňa neočakáva

Krajské operačné stredisko Policajného zboru v Žiline žiada všetkých vodičov, aby zvážili svoju cestu autom len na nevyhnutné potrebný účel jazdy.

Vplyvom mimoriadne zlých poveternostných podmienok sú všetky sledované úseky ciest a diaľnic na území Žilinského kraja silne zasnežené a na mnohých miestach je značné zdržanie. Tvoria sa rozsiahle kolóny ako aj množstvo škodových udalosti.

Vo viacerých častiach kraja je množstvo skrížených kamiónov a nákladných vozidiel. Problémy zaznamenávajú aj vodiči vozidiel mestskej a prímestskej autobusovej dopravy.

Podľa slov motoristov došlo k minimálne ďalším dvom nehodám autobusov. Prvá sa mala stať pri obci Svederník, ďalšiu evidujú pri obci Varín. Cestári nestíhajú vykonávať údržbu ani na frekventovaných úsekoch.

Podľa polície i meteorológov nie je prognóza na zlepšenie počasia priaznivá. Dnes bola vydaná výstraha druhého stupňa pred snežením. Jej platnosť je do soboty 4. februára 12:00 hod.



Vo väčšine okresov Žilinského kraja sa očakáva výskyt silného sneženia, pri ktorom spadne 30 až 40 centimetrov nového snehu. Intenzita sneženia má pritom dosiahnuť úroveň 20 až 30 centimetrov za 12 hodín.

„Uvedená výška nového snehu predstavuje veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ varujú meteorológovia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu