FOTO: Intenzívne sneženie komplikuje situáciu na žilinských cestách. Šmýka sa autám, ale aj kamiónom a vodičom MHD


FOTO: Intenzívne sneženie komplikuje situáciu na žilinských cestách. Šmýka sa autám, ale aj kamiónom a vodičom MHD
Galéria: 19 fotiek
Foto: Facebook/Robert Thurisaz

Slovensko zasiahlo dnes, v piatok 3. februára, husté sneženie, ktoré v Žiline neustáva ani po 15. hodine popoludní. Vodiči prechádzajúci cez mestské časti či centrum mesta hlásia kolízie rôzneho rozsahu. Na takmer každej ulici v Žiline sa tvoria kolóny a dopravné servisy apelujú na pomalú a opatrnú jazdu.

Prejazd je sťažený pre všetky druhy dopravy, no najväčšie riziko predstavujú šmýkajúce sa kamióny či iné mohutnejšie dopravné prostriedky. Pre šmykľavú vozovku došlo aj k dopravnej nehode autobusu SAD Žilina za obcou Porúbka v smere do Žiliny, kde sa vodičovi nepodarilo udržať autobus na klzkej vozovke.

Zápchy sa tvoria aj v blízkosti centra na ulici Hurbanova, no aj na Rajeckej ulici a uliciach Predmestská, Košická, Nemocničná a Ľavobrežná, kde sa na premostení šmýkajú kamióny. Problémy hlásia motoristi aj v širšom okolí mesta a tradične aj na frekventovanej ceste vedúcej popod Strečno. Vypätá situácia je aj priamo pod hradom, kde sa v smere do Žiliny skrížili kamióny. Dopravu na mieste aktuálne riadia príslušníci polície.

O problémoch na zasnežených cestách informujú zároveň aj vodiči Dopravného podniku mesta Žiliny (DPMŽ). Situácia sa pre nich komplikuje najmä na miestach s väčším sklonom vozoviek, kde majú ťažkosti s pokračovaním v plánovej trase.


Príkladom sú trolejbusy premávajúce medzi zastávkami MHD Matice slovenskej a Jaseňová, ktoré z dôvodu neschopnosti prekonania uvedeného kopca nahradila kyvadlová doprava v podobe autobusov. Náročným cieľom pre linky MHD je pri intenzívnom snežení aj mestská časť Hájik.

DPMŽ zároveň na svojej oficiálnej webovej stránke aktuálne informuje o neustále predlžujúcom sa meškaní. „Z dôvodu zhoršeného stavu vozovky dochádza k meškaniu MHD na viacerých linkách v rozsahu 10 až 15 minút,“ spresňuje žilinský dopravca.

Kritická situácia v uliciach Žiliny v piatok 3. februára 2023. Zdroj: waze.com





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu