Cestu cez Rudinku úplne uzavreli pre vážnu dopravnú nehodu, polícia smeruje vodičov na hlavný ťah


Foto: Cestu cez Rudinku úplne uzavreli pre vážnu dopravnú nehodu, polícia smeruje vodičov na hlavný ťah Foto: KR PZ v Žiline

Sneženie, ktoré dnes 3. februára zasiahlo územie Žilinského kraja, spôsobuje komplikácie v automobilovej doprave. Na cestách v Žiline a blízkom okolí dochádza k nehodám, škodovým udalostiam a kolíziám. Informujú o tom nielen samotní vodiči ale aj záchranné zložky.

Podľa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline sa v obci Rudina (okres Kysucké Nové Mesto) stala vážnejšia nehoda osobného a nákladného vozidla. Pri náraze sa mali zraniť niektorí z účastníkov. Na miesto boli vyslané všetky záchranné zložky, pričom odstraňovať následky pomáha desať hasičov so štyrmi kusmi techniky.

Cesta cez obec Rudinka, okres Kysucké Nové Mesto, v smere na Rudinu a Kysucké Nové Mesto je podľa aktuálnych informácií obojsmerne uzavretá. „Vodiči smerujúci do Kysuckého Nového Mesta, je potrebné využiť cestu 1/11 (hlavný ťah) a nie cestu cez Vranie, Rudinku a Rudinu,“ upozorňuje na dopravnú situáciu Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Obmedzená premávka je aj v centre Žiliny na križovatke ulíc Legionárska a Veľká Okružná, kde auto skončilo na stredovom deliacom ostrovčeku. Ďalšie obmedzenie sa nachádza na ceste prvej triedy v žilinskej mestskej časti Bytčica. Tam došlo k zrážke vozidiel v smere na Rajec.



Motoristi by mali byť v aktuálnom počasí opatrní, viac predvídať a dodržiavať dostatočné rozostupy. Cesty sú šmykľavé, preto je potrebné mať na vozidle zimné pneumatiky a zároveň mať očistené všetky okná od snehu a námrazy.

„V súvislosti so sychravým počasím a zníženou viditeľnosťou polícia vyzýva účastníkov cestnej premávky k zvýšenej opatrnosti na cestách. Vodiči majú sťažené podmienky na jazdu,  pretože kombinácia snehu, dažďa, mrholenia, poľadovice, tmy a mokrej vozovky si vyžaduje maximálnu koncentráciu,“ dodáva žilinská polícia.

Jazdu je potrebné vždy prispôsobiť stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam i svojim schopnostiam a zručnostiam. Počítať treba aj s tým, že vo vyjazdených koľajach môže stojaca voda najmä v zákrutách spôsobiť šmyk. 

Nehoda na križovatke ulíc Legionárska a Veľká Okružná



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu