FOTO: Zlodeji vykradli v Žiline obchod s hodnotným kuchynským riadom, v blízkej dobe sa môže objaviť na trhu


FOTO: Zlodeji vykradli v Žiline obchod s hodnotným kuchynským riadom, v blízkej dobe sa môže objaviť na trhu
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Róbert Pfitzner

V Žiline došlo v noci zo štvrtka 2. februára na piatok 3. februára k vykradnutiu predajne GastroCorp nachádzajúcej sa v budove Domu techniky na frekventovanej ulici Vysokošlokákov v Žiline. Z prevádzky zmizol profesionálny kuchynský riad, hodnotné nože, hrnce, panvice, ale aj balenia kvalitnej kávy, ktorá stoja desiatky eur.

Podľa majiteľa sa neznámy páchateľ alebo páchatelia do priestorov vlámali s úmyslom odcudziť rýchlopredajné veci, v prevádzke totiž za sebou zanechali počítače a iné drahé technológie. Podľa všetkého tak ide o zlodejov, ktorí kradli za účelom okamžitého zisku, pričom takýto postup je obvyklý najmä pri osobách závislých na omamných látkach. 

Aj napriek tomu, že páchateľ je dosiaľ neznámy, podľa majiteľov prišli do predajne približne pred mesiacom dve podozrivo sa správajúce osoby. „Navštívili nás, keď si mysleli, že je tu manželka sama. Chodili po predajni a prezerali si práve tie veci, ktoré nám teraz zmizli. Ja som bol vtedy v sklade, ale keď som sa vrátil, tak obidvaja zrazu odišli,“ spomína si na zvláštne stretnutie prevádzkovateľ.

Podľa opisu by malo ísť o dvoch mužov vysokých asi 170 až 180 centrimetrov, chudej postavy, vo veku približne 30 až 40 rokov. Majiteľ predajne zároveň uvádza, že jeden z nich mal dlhšie, voľne spustené vlasy. Oblečení mali byť bežne, no neobvyklé bolo jeho znečistenie. Spomedzi ostatných zákazníkov tak vyčnievali nielen svojím správaním, ale aj výzorom.


Vzniknutá škoda sa podľa predbežného odhadu pohybuje v rozmedzí 5 až 8-tisíc eur. Prevádzkovateľ v navrátenie produktov už veľmi nedúfa, no tovar by sa podľa neho mohol objaviť v blízkej dobe na trhu v oblasti gastra. Malo by ísť o spomínané profesionálne nože, panvice, hrnce, ale aj kávy kvalitných značiek, akými sú Dick, Lacor, Mokarico či Gearbox Coffee Roasters.

Ktokoľvek narazí na ponuky tohto typu tovaru, prípadne sa zaujíma o nákup takýchto produktov, by mal byť ostražitý. Podozrivo nízke ceny či pochybní predajcovia môžu byť práve zlodejmi, ktorí vykradli žilinský obchod. V prípade, že ste počas predošlej noci boli svedkom predmetného činu či prídete do kontaktu s podozrivým predajcom, a to osobne alebo on-line, kontaktujte so svojimi podozreniami políciu na známom telefónnom čísle 158 alebo priamo majiteľa predajne GastroCorp, ktorý by podľa svojich slov vedel identifikovať dvojicu neznámych mužov aj dnes.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu