Žilinčania vyrušili zlodejov pri krádeži bicykla, prevziať si ho chcel falošný majiteľ. Viete, komu patrí?


Foto: Žilinčania vyrušili zlodejov pri krádeži bicykla, prevziať si ho chcel falošný majiteľ. Viete, komu patrí? Foto: Nálezcovia bicykla

Krádeže bicyklov v Žiline naďalej pokračujú. Tentokrát však boli zlodeji prichytení pri čine a svoj lup si so sebou neodniesli. Žilinčania, ktorí ich počas krádeže vyrušili, teraz hľadajú majiteľa odcudzeného bicykla.

K incidentu došlo pred niekoľkými dňami v žilinskej mestskej časti Považský Chlmec. Jeden z miestnych obyvateľov sa počas rozhovoru s priateľom nečakane stal svedkom pokusu niekoľkých zlodejov o útek s ukradnutým dvojkolesovým vozidlom.

Manžel bol vonku na dvore s kamarátom. A zrazu videl na ulici oproti domu na zastávke, že sú tam nejakí chlapi a že niečo sa snažia naložiť do auta. Rýchlo tam utekal, že to čo. A samozrejme bicykel nevedeli naložiť do auta a zdrhli,“ priblížila manželka svedka priebeh udalosti.

Horský bicykel značky Specialized má telo v striebornej farbe s čiernymi nápismi. Majiteľ ho môže spoznať aj vďaka bielo-červenej nálepke s lebkou na ráme. Zlodeji ho po nevydarenej krádeži nechali na ulici bez sedadla.


Nálezcovia pôvodne zverejnili na sociálnej sieti príspevok, v ktorom vyzývali vlastníka bicykla, aby sa prihlásil a prišiel si poň. Krátko potom ich kontaktoval muž, ktorý tvrdil, že bicykel je jeho. Keď však zistil, že Žilinčania od neho žiadajú dôkaz o vlastníctve vozidla, viac sa neozval.


Aby sa k bicyklu nedostal ďalší podvodník, nálezcovia navštívili Mestskú políciu Žilina, ktorej vozidlo odovzdali. To je zároveň zákonnou povinnosťou každého, kto nájde cudzí predmet. Pokiaľ ste odcudzený bicykel spoznali alebo vám patrí, kontaktujte žilinskú mestskú políciu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu