Mladú ženu zrazila dodávka v obci Hrabové, so zranením hlavy ju odviezla záchranka


Foto: Mladú ženu zrazila dodávka v obci Hrabové, so zranením hlavy ju odviezla záchranka Foto: Michal Nešpor

Uprostred minulého týždňa sa v obci Hrabové v Bytčianskom okrese stala vážna dopravná nehode, pri ktorej bola zranená pešia osoba. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline, ako aj svedkovia incidentu.

Vo štvrtok 2. februára krátko pred 6:00 hod. ráno došlo na komunikácii prvej triedy I/61 ku kolízii osobného motorového vozidla s chodkyňou. Mladá žena sa mala nachádzať na ceste v blízkosti autobusovej zastávky a priechodu pre chodcov pri predajni Jednota, keď do nej narazila prechádzajúca dodávka.

„Ten prechod je tam neosvetlený, možno aj preto sa to stalo. Viem len, že taká nehoda sa tam stala za posledných 15 rokov asi prvý krát, vodiči tu vedia ísť ale dosť rýchlo, pomerne prehľadná cesta to je. Preto tu aj často merajú rýchlosť,“ vyjadril svoj názor svedok nehody.



Chodkyňa pri náraze utrpela zranenia, ktoré vyžadovali lekárske ošetrenie. Operátor tiesňovej linky ráno obdržal žiadosť o pomoc pre zrazenú ženu, ktorá mala byť v bezvedomí. Na miesto okamžite vyrazili záchranári, ktorí zistili, že pacientka má zranenú hlavu. Po prvotnom ošetrení ju pri vedomí previezli do nemocnice.

„Vo veci dopravnej nehody zo dňa 02. februára 2023 v ranných hodinách v obci Hrabové,  stret chodca s motorovým vozidlom, bolo začaté trestné stíhanie a následne aj vznesené obvinenie konkrétnej osobe. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a znalecké dokazovanie sa nebudeme k veci dopravnej nehody bližšie vyjadrovať,“ uviedla Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu