Polícia v Terchovej zastavila opitého vodiča, ktorý mal zakázané vedenie motorových vozidiel


Foto: Polícia v Terchovej zastavila opitého vodiča, ktorý mal zakázané vedenie motorových vozidiel Foto: Ilustračné foto

Terchovská polícia včera v popoludňajších hodinách zastavila motoristu, ktorý krátko pred jazdou alebo počas nej požil alkohol. O obvinení vodiča, ktorý sa podľa ďalších zistení dopustil až dvoch prečinov, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Nezodpovedného 33-ročného vodiča, ktorý viedol osobné motorové vozidlo značky Audi po ceste v obci Terchová v smere na Zázrivú, zastavila v utorok 31. januára hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru v Terchovej. Muž pri prvom teste na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu nafúkal 1,71 promile (0,82 mg/l).



„Opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu. Preverovaním bolo zistené, že vodič má súdom uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 30 mesiacov,“ uviedla Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Vodič sa teda včerajšou jazdou dopustil až dvoch prečinov, za ktoré môže byť trestaný. Polícia mu preto obmedzila osobnú slobodu a aktuálne čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky súbežne s marením výkonu úradného rozhodnutia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu