VIDEO: Len 17-ročný vodič z Oravy v obci predbiehal kolónu rýchlosťou 126 kilometrov za hodinu


Foto: VIDEO: Len 17-ročný vodič z Oravy v obci predbiehal kolónu rýchlosťou 126 kilometrov za hodinu Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Polícia každodenne rieši množstvo nezodpovedných vodičov, ktorí porušujú dopravné predpisy. Počas včerajšieho poludnia zastavili mladého motoristu, ktorý výrazne prekročil maximálnu povolenú rýchlosť v obci. Pri kontrole navyše zistili ďalší priestupok, ktorého sa dopustil. O celom zásahu informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

V nedeľu 29. januára sa príslušníkom Oddelenia cestného dozoru a špeciálnych kontrol KDI v Žiline naskytol neobvyklý pohľad. Po komunikácii prvej triedy I/70 v obci Oravská Polhora sa obrovskou rýchlosťou rútilo osobné motorové vozidlo značky Mercedes CLS 450.

„Mladý muž v obci predbiehal kolónu vozidiel. V úseku, kde je maximálna dovolená rýchlosť 50 kilometrov za hodinu jazdil rýchlosťou podľa prvého merania 106 kilometrov za hodinu a podľa druhého merania až 126 kilometrov za hodinu,“ priblížila žilinská polícia.



Po zastavení vozidla policajti zistili, že za volantom sedí len 17-ročný mladík z okresu Námestovo. Keďže sa v aute nachádzal sám, dopustil sa ďalšieho priestupku. Zákon totiž v prípade mladých vodičov vyžaduje, aby na mieste spolujazdca sedela ďalšia osoba, ktorá vlastní vodičský preukaz skupiny B najmenej 10 rokov a bola na tento účel zapísaná políciou do evidencie vodičov.

„Mládencovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz, ďalšia jazda mu bola zakázaná, priestupok bude vyriešený v správnom konaní a môže mu byť uložená pokuta do výšky 300 eur a zákaz činnosti až na jeden rok. Jazdite zodpovedne! Rodičia, aj skoro dospelé deti sú stále vaše deti!“ varuje polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu