Kvôli nehode troch áut na Orave dočasne uzatvárajú horský priechod Príslop v oboch smeroch


Foto: Kvôli nehode troch áut na Orave dočasne uzatvárajú horský priechod Príslop v oboch smeroch Foto: Facebook/Darina Kaukičová

Aktualizácia (15:00 hod.):

Horský priechod Príslop spájajúci okresy Dolný Kubín a Námestovo je v súčasnosti prejazdný v oboch smeroch.

Pôvodný text (12:55 hod.):

Príslušníci záchranných zložiek vyrazili dnes, v nedeľu 29. januára, krátko po poludní na cestu prvej triedy č. 78 vedúcu cez horský priechod Príslop na Orave, kde došlo k dopravnej nehode troch osobných motorových vozidiel.


Na miesto bolo okrem záchranárov a polície vyslaných aj 8 príslušníkov hasičských zborov z Dolného Kubína a Námestova s troma kusmi hasičskej techniky. Podľa Operačného stredisko HaZZ v Žiline sa dopravná nehoda neobišla bez zranení.

Cesta I/78 spája obce Hruštín (okres Námestovo) a Oravský Podzámok (okres Dolný Kubín), v ktorej blízkosti došlo aj k uvedenej dopravnej nehode. O udalosti informujú prostredníctvom dopravných skupín na sociálnej sieti Facebook aj vodiči nachádzajúci sa na mieste. 

Horský priechod sa mal podľa nich postupne upchávať a podľa aktuálnych informácií je cesta aj dočasne uzavretá. „Príslop zatvorený na dve hodiny. My sa otáčame,“ uviedla jedna z motoristiek približne o 12:40 hod.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu