Bielo-ružové dresy MŠK Žilina vydražili za 700 eur. Výťažok podporí ciele aliancie NIE RAKOVINE


Foto: Bielo-ružové dresy MŠK Žilina vydražili za 700 eur. Výťažok podporí ciele aliancie NIE RAKOVINE Foto: mskzilina.sk

Ešte na jeseň pri príležitosti Ružového októbra, mesiaca povedomia o rakovine prsníka, vyprevadilo 11 hráčov MŠK Žilina futbalistov z Trnavy po boku svojich matiek a manželiek odetých v symbolických bielo-ružových dresoch, ktoré neskôr putovali do verejnej dražby.

Za ne sa podarilo vyzbierať celkovo 700 eur, ktoré klub následne odovzdal pacientskej aliancii NIE RAKOVINE dlhodobo pomáhajúcej ľuďom s onkologickým ochorením. Zo všetkých prispievateľov mal najvyššiu sumu poskytnúť ULTRAS Žilina, no peniaze darovala aj kabína “A”-tímu.

Každý človek má svoje sny - my chceme pomáhať ľudom, zachraňovať ľudské životy pred onkologickými ochoreniami. Keby sme nemali okolo seba ľudí, akí sú napríklad vo futbalovom klube MŠK Žilina, tak by mnohé zo snou zostali iba snami,” uviedol televízny moderátor Patrik Herman, ktorý ako spoluzakladateľ organizácie NIE RAKOVINE prebral šek z rúk manažérky klubu Lucie Svoreňovej.

Nemôžeme ani nechceme pred týmto ochorením zatvárať oči. Veríme, že toto bol prvý krok a aj naďalej budeme spolupracovať a šíriť osvetu prevencie s neziskovou organizáciu NIE RAKOVINE,” vyjadrila nádej do budúcna Svoreňová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu