Na Budatínskom hrade predstavia príbehy šiestich zaľúbených dvojíc z histórie Slovenska


Foto: Na Budatínskom hrade predstavia príbehy šiestich zaľúbených dvojíc z histórie Slovenska

Budatínsky hrad sa v sobotu 18. februára zmení na miesto plné lásky. Pri príležitosti sviatku sv. Valentína pripravilo Považské múzeum predstavenie s názvom Povedačky plné lásky. Tentokrát tri klebetné babky - Boženka, Marienka a Ruženka vyrozprávajú šesť príbehov zo šiestich expozícií Považského múzea.

Na jednom mieste sa tak ocitne šesť zaľúbených dvojíc zo slovenskej histórie, ako palatín Juraj Turzo so svojou manželkou Alžbetou Czoborovou, posledný majiteľ Budatínskeho hradu gróf Gejza Čáki takisto s manželkou Alžbetou, svätica zo Strečna Žofia Bosniaková s manželom Františkom Vešelénim a údajnou sokyňou v láske Máriou Séčiovou.

„Nesmie chýbať ani najznámejší slovenský zbojník Juraj Jánošík so svojou milou Aničkou, čičmianska krásavica Terezka a zemepán Leopold či mladá Dorotka z Rajeckých Teplíc a sprievodca vo vlaku Šimon,“ doplnila autorka scenára Katarína Maršalová.

Príbehy doplnia známe zaľúbené ľudové pesničky a pre každého návštevníka je pripravený aj malý darček. Povedačky Plné lásky sa budú konať v infopulte Budatínskeho hradu 18. februára 2023 o 14:00, 15:30 a 17:00. Vstupenky je možné kúpiť na webovej stránke Považského múzea.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu