Nadácia Kia vyhlásila grantové výzvy, podporí technické vzdelávanie detí, inkluzívny šport i zelené projekty


Foto: Nadácia Kia vyhlásila grantové výzvy, podporí technické vzdelávanie detí, inkluzívny šport i zelené projekty Foto: Facebook/Nadácia Kia Slovakia

Nadácia Kia Slovakia vyhlasuje aj pre rok 2023 grantové výzvy na podporu inkluzívneho športu, vzdelávania a environmentálnych projektov. Celkovo bude medzi organizácie prerozdelených vyše 300-tisíc eur. O granty môžu záujemcovia požiadať do 3. marca 2023.

Do programu „Inšpirácia pohybom 2023“ sa môžu zapojiť organizácie z celého Slovenska, ktoré aktívne podporujú športovcov s intelektuálnym alebo telesným znevýhodnením. „Finančný príspevok v maximálnej výške   4-tisíc eur bude slúžiť na materiálne zabezpečenie športových aktivít, tréningového procesu a budovanie športovej infraštruktúry,“ doplnila Simona Pružinská z Nadácie Kia Slovakia. Pre program je vyčlenená celková suma vo výške 100-tisíc eur. 

Podporiť šport v Žilinskom kraji sa nadácia snaží prostredníctvom grantovej schémy „Športové podujatia v regióne 2023“. Príspevok 2 500 eur môžu organizátori športových súťaží, turnajov, pretekov alebo iných športových aktivít použiť na úhradu spotrebného materiálu a zabezpečenie nevyhnutných služieb k športovému podujatiu. Na tento program bolo vyčlenených spolu 25-tisíc eur. 


Neziskové organizácie a školy zo Žilinského kraja môžu o finančnú podporu na rozvoj a ochranu životného prostredia žiadať v programe „Zelené komunity 2023“. Príspevok vo výške 2-tisíc eur môžu následne použiť na revitalizáciu zelených plôch, budovanie prvkov záhradnej a krajinnej architektúry, realizáciu opatrení na zníženie produkcie odpadu a vodozádržných opatrení či podporu včelárstva a enviro-vzdelávania. Celková finančná alokácia programu je 50-tisíc eur. 

Rozvoj manuálnych zručností, technického a tvorivého myslenia v materských školách podporuje grantový program „Technické kútiky 2023“. „Tie zo Žilinského kraja môžu získať finančný príspevok vo výške 3-tisíc eur na úpravu školského priestoru na technický kútik, nákup náradia a spotrebného materiálu,“ doplnila Simona Pružinská. Pre program je určená celková výška podpory 30-tisíc eur. 

Z prijatých projektových žiadostí, ktoré splnia podmienky, budú úspešné projekty vybrané žrebovaním a v prípade programu „Športové podujatia v regióne 2023“ správnou radou Nadácie Kia Slovakia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu