Mladí atléti zo Žiliny priniesli domov zlaté, strieborné aj bronzové medaile z pretekov Jumperia


Foto: Mladí atléti zo Žiliny priniesli domov zlaté, strieborné aj bronzové medaile z pretekov Jumperia Foto: ŠK Juventa Žilina

Mladí atléti zo Športového klubu Juventa Žilina sa počas uplynulého týždňa zúčastnili pretekov Jumperia, odkiaľ si priniesli množstvo medailí za prvé, druhé či tretie miesta v jednotlivých disciplínach. O ich úspechoch informoval Roman Coma zo športového klubu.

Druhé kolo slovenskej skokanskej tour Jumperia sa uskutočnilo počas utorka 17. a stredy 18. januára v Banskej Bystrici. Klub Juventa Žilina reprezentovalo osem dievčat a traja chlapci. Súťažilo sa v rôznych bežeckých disciplínach, skoku do diaľky i výšky či vrhaní guľou.

Počas prvého dňa atléti súťažili v bežeckých disciplínach. Veľkú radosť priniesla trénerom aj fanúšikom juniorka Dorothea Salášková, ktorá prebehla 60 metrov cez prekážky za 8,89 sekúnd a vyhrala tak prvé miesto. Zlato si domov odniesla aj staršia žiačka Dominika Švaňová, ktorá na druhý pokus prekonala svoj osobný rekord a dráhu prebehla za 8,93 sekúnd. Druhé a tretie miesto v tejto kategórii obsadili ďalšie žilinské atlétky -  Nina Čanecká a Nela Gabčíková.

Dominika Švaňová ukázala svoje schopnosti aj v hladkom behu na 60 metrov, kde s časom 8,06 sekúnd prekonala nielen dievčatá vo svojej kategórii, ale aj všetky dospelé ženy. Každá z atlétok na pretekoch Jumperia prekonala svoj osobný rekord. Najrýchlejším vo všetkých mužských kategóriách bol v tejto disciplíne junior Michal Bačík s časom 7,07 sekundy.

„V stredu pokračoval program pretekov skokom do diaľky. O najhodnotnejší výsledok sa postaral Michal Bačík, ktorý už tento rok skočil cez 7 metrov – 703 centimetrov.  Prvý pokus – 696 centimetrov naznačil, že by mohol túto vzdialenosť prekonať,“ priblížil Roman Coma.



Michal na ďalší pokus doskočil do diaľky 708 centimetrov a nakoniec sa mu podarilo doletieť až za hranicu 724 centimetrov, čím získal ďalšiu zlatú medailu pre svoj športový klub. Štvrté miesto obsadil starší žiak Adam Jurga, ktorý prekonal svoje osobné maximum so skokom dlhým 514 centimetrov. Medzi staršími žiačkami zas potešila Nela Gabčíková, ktorá s osobným rekordom 471 centimetrov získala striebro.

„Skok do výšky nám priniesol ďalšiu obrovskú radosť – staršia žiačka Nina Čanecká  svoj doterajší osobný rekord 158 centimetrov prekonala hneď trikrát - 160 centimetrov, 163 centimetrov a nakoniec prekonala aj 165 centimetrov. Najlepší výkon spomedzi dorasteniek aj junioriek na súťaži!“ uviedol Coma.

Druhé miesto obsadila v tejto disciplíne opäť staršia žiačka Nela Gabčíková, ktorá vyskočila do výšky 155 centimetrov. Z Banskej Bystrice si domov priniesla bronzovú medailu aj Kristýna Švagrová, ktorá vrhla guľu do vzdialenosti 8,53 metra, čím prekonala svoje osobné maximum.

„Všetkým pretekárom patrí veľké poďakovanie a držíme palce v ďalších pretekoch,“ dodal Coma.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu