Napriek zime zastavili žilinskí policajti minulý týždeň 12 opitých cyklistov či kolobežkárov a 31 motoristov


Foto: Napriek zime zastavili žilinskí policajti minulý týždeň 12 opitých cyklistov či kolobežkárov a 31 motoristov Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Žilinskí policajti aj v novom roku pokračujú s pravidelnými kontrolami vodičov motorových aj nemotorových vozidiel, ktorých cieľom je zvýšiť bezpečnosť na cestách a plynulosť premávky. Súčasťou policajných kontrol sú aj dychové skúšky, ktoré majú až príliš často pozitívny výsledok.

V priebehu tretieho januárového týždňa zastavili príslušníci Policajného zboru na komunikáciách v Žilinskom kraji množstvo vozidiel. Pri kontrolách vyšlo najavo, že alkohol pred jazdou alebo počas nej požilo až 31 vodičov motorových vozidiel, pričom 8 z nich nafúkalo viac než 1 promile.

„Dvaja vodiči sa odmietli podrobiť dychovej skúške a jeden vodič pod vplyvom alkoholu spôsobil dopravnú nehodu. Dychovými skúškami zistili policajti aj alkohol u 12 vodičov nemotorových vozidiel,“ uviedla Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Polícia opakovane žiada všetkých vodičov, aby nekonzumovali alkohol ani iné omamné látky predtým, než si sadnú za volant. Svojím nezodpovedným konaním totiž neohrozujú len svoj život, ale aj zdravie a životy ostatných účastníkov cestnej premávky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu