Primátor Ružomberka sa počas prechádzky stretol s medveďmi, varuje pred pohybom v blízkych horách


Foto: Primátor Ružomberka sa počas prechádzky stretol s medveďmi, varuje pred pohybom v blízkych horách Foto: Facebook/Mesto Ružomberok

Napriek tomu, že je január a väčšina turistov predpokladá, že medvede sa uložili na zimný spánok, nemusí to byť pravda. To, že sa divoké zvieratá pohybujú po lesoch a horách aj v tomto období, potvrdil príspevok mesta Ružomberok, ktorým prostredníctvom sociálnej siete varovalo svojich obyvateľov.

Niekoľko jedincov medveďa hnedého totiž počas víkendu v lese pri Ružomberku zahliadol primátor mesta Ľubomír Kubáň. K stretnutiu došlo počas jeho dennej prechádzky v sobotu 21. januára v blízkosti podhorskej osady Vlkolínec. Medvede sa mu pritom podarilo zachytiť na fotografiách.

„Neštandardne teplé počasie a zima bez snehu prebudila k aktivite aj pána našich lesov. Pri prechádzke v horách preto radšej zbystrite pozornosť! Ak to nie je úplne nevyhnutné, miestam v lese, kde by sa potenciálne mohli vyskytovať medvede, sa pre vlastné bezpečie vyhnite,“ varuje mesto Ružomberok.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu