Opitý vodič sanitky viezol od Terchovej do Žiliny dvoch ľudí, hrozí mu pokuta 800 eur a zákaz činnosti


Foto: Opitý vodič sanitky viezol od Terchovej do Žiliny dvoch ľudí, hrozí mu pokuta 800 eur a zákaz činnosti Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Vodiči motorových vozidiel v Žilinskom kraji si takmer každý deň nájdu dôvod, prečo si sadnúť za volant pod vplyvom alkoholu. Nedbajú pritom na hrozby, ktoré takéto konanie prináša nielen im, ale aj ostatným účastníkom cestnej premávky. O ďalšom nezodpovednom motoristovi informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

Začiatkom uplynulého víkendu čakalo príslušníkov Oddelenia mýtnej polície Policajného zboru Kunovec nemilé prekvapenie. V blízkosti obce Varín zastavili 48-ročného vodiča, ktorý viedol sanitku dopravnej zdravotnej služby značky Volkswagen po komunikácii druhej triedy II/583 v smere od Terchovej do Žiliny. Napriek tomu, že viezol dve ďalšie osoby, policajti pri kontrole zistili, že vodič sanitky šoféruje opitý.

„Počas kontroly vodič vykonal dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 0,32 mg/l, čo je 0,67 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu, bol mu zadržaný vodičský preukaz a ďalšia jazda s vozidlom mu bola zakázaná,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Konanie vodiča sanitky bolo klasifikované ako priestupok, ktorý bude prejednaný v správnom konaní. Mužovi hrozí trest zákazu činnosti nanajvýš na tri roky a pokuta do maximálnej výšky 800 eur.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu