Fantastické 2.miesto starších minižiačok v severo-moravskej súťaži


Foto: Fantastické 2.miesto starších minižiačok v severo-moravskej súťaži

Po sobotňajších zápasoch s Levicami naše staršie minižiačky nastúpili v poslednom kole regionálnej severomoravskej súťaže proti dievčatám z Krnova na ich palubovke. Pred zápasom bolo jasné, že dievčatá z BKM Žilina potrebujú aspoň jedno víťazstvo, aby si definitívne zabezpečili 2.miesto v severomoravskej regionálnej súťaži.

Po dvoch jasných domácich víťazstvách sa však tentoraz poriadne vytrápili. Súper im nič nedal zadarmo, ale nakoniec úlohu predsa splnili a už po 1.zápase sa tešili z ťažko vybojovaného 2.miesta. Zaujímavosťou je, že doma v celej súťaži neprehrali ani raz.

Lokomotíva Krnov – BKM Žilina 27:46 (11:07,07:12,08:13,01:14)
Gažiová-20, Tomiczková-8, Káčerová-6, Papajčíková-5, Gašpieriková-5,  Ďuranová-2, Rajčanová, Búryová, Chovancová
Fauly: 19/18       TH:  7/21 –  6/27

Lokomotíva Krnov – BKM Žilina 38:39 (08:11,12:10,08:07,10:11)
Gažiová-11, Ďuranová-8, Papajčíková-6, Gašpieriková-4,  Rajčanová-4, Búryová-4, Tomiczková-2, Káčerová, Chovancová
Fauly: 12/15       TH:  6/18 – 5/10    

Hodnotenie trénera P.Geráta:
„Na zápas vycestovalo z rôznych dôvodov len 9 hráčok, ale z opôr nám chýbala len dlhodobo zranená Saška Gavláková. Vedeli sme, že nás nečaká žiadna prechádzka ružovým sadom. Krnov je doma silný a nie náhodou je na 4.mieste. Naše obavy sa potvrdili a sú to veľmi tuho vybojované víťazstvá.

V prvom zápase sme rozhodli definitívne až v poslednej štvrtine. Druhý zápas bol ešte dramatickejší. V polovici poslednej štvrtiny sme síce viedli o 8 bodov, ale vlastnou ľahkovážnosťou sme takmer o víťazstvo prišli. Krnov mohutne finišoval a nakoniec sme boli radi, že sme ubránili aspoň najtesnejšie 1-bodové víťazstvo.

Neboli to z našej strany žiadne oslnivé výkony, ale bolo tu aj niekoľko objektívnych príčin: nastúpili sme na zápasy po 3-hodinovej ceste autom cez kopce, deň predtým sme ešte hrali slovenskú súťaž na veľké koše (česká súťaž sa hrá na malé koše), veľká telocvičňa s plexisklovou pružnou doskou a prísne posudzovanie faulov a technických chýb zo strany rozhodcov.

Mali sme síce výškovú prevahu, ale proti pohyblivej a dôraznej obrane súpera sme sa len veľmi ťažko presadzovali, strelecky sa nám totálne nedarilo a navyše sa nám v oboch zápasoch vyfaulovala kľúčová rozohrávačka Natálka Rajčanová, ktorá nám potom veľmi chýbala hlavne v obrane.

Strelecky nás ťahala v oboch zápasoch hlavne Betka Gažiová, ale v obrane zabrali všetky. Každá bojovala zo všetkých síl.
Teraz sa musíme dať hlavne zdravotne do poriadku. Česká súťaž sa skončila, v slovenskej máme odohrať ešte 2 kolá a potom sa už môžeme začať pripravovať na majstrovstvá Slovenska, ktoré sa pravdepodobne uskutočnia v SNV o týždeň skôr ako sa pôvodne plánovalo, t.j. 9.-11.5.2014.”


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu