Na cestách v okresoch Žilina a Bytča sa dnes pohybuje viac policajtov, prebieha bezpečnostná akcia


Foto: Na cestách v okresoch Žilina a Bytča sa dnes pohybuje viac policajtov, prebieha bezpečnostná akcia Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Počas zimných mesiacov je obzvlášť dôležité, aby vodiči motorových aj nemotorových vozidiel dodržiavali dopravné predpisy a prispôsobili svoju jazdu počasiu či stavu vozovky. Dopravné nehody, ku ktorým dochádza pri prekračovaní rýchlosti alebo po požití alkoholu pred šoférovaním, majú v zime niekedy ešte vážnejšie následky.


Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline preto informovalo o dnešnom preventívnom dopravno-bezpečnostnom opatrení. Na cestách v Žilinskom a Bytčianskom okrese sú v utorok 17. januára posilnené policajné hliadky.


Polícia sa počas kontroly zameria najmä na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov u vodičov motorových a nemotorových vozidiel, na kontrolu ustanovených rýchlostí, prednosť a spôsob jazdy a iné,“ uviedla hovorkyňa žilinskej polície Gabriela Kremeňová.

Cieľom posilnenia kontrol je zvýšenie bezpečnosti v doprave. Policajti preto zastavujú vozidlá nielen na hlavných cestných ťahoch, ale aj na menej frekventovaných komunikáciách či v obciach.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu