Kvôli počasiu uzatvorili horské priechody Kremnické Bane a Donovaly, na Šturci sa skrížili kamióny


Foto: Kvôli počasiu uzatvorili horské priechody Kremnické Bane a Donovaly, na Šturci sa skrížili kamióny Foto: Facebook/Ako sú na tom Horské prechody

Husté sneženie a neupravené cesty dnes skomplikovali život mnohým motoristom, ktorí sa potrebujú prepraviť medzi Žilinským a Banskobystrickým krajom. Od skorých ranných hodín sa na horských priechodoch tvorili výrazné kolóny spôsobené nepriaznivým počasím či popadanými stromami, momentálne sú dva z nich úplne neprejazdné.

O aktuálnom stave horských priechodov informovala facebooková skupina zameraná práve na monitorovanie dopravnej situácie na týchto úsekoch komunikácií. Podľa príspevku administrátora skupiny sú približne od 8:30 hod. ráno úplne uzatvorené cesty vedúce cez Kremnické Bane a Donovaly. Dôvodom má byť práve silné sneženie.

Cez horský priechod Šturec prejdú iba osobné automobily a nákladné vozidlá s celkovou dĺžkou menšou ako 10 metrov. Podľa najnovších informácií došlo na tomto mieste k dopravnej nehode, pri ktorej sa skrížili dva kamióny.

Na všetkých spomínaných úsekoch sa tvoria rozsiahle kolóny, siahajúce až do väčších miest. Niektorí motoristi čakajú na spriechodnenie komunikácií, iní sa snažia na ceste otáčať. Vozovky sú pokryté vrstvami snehu a ľadu. Všetkým vodičom preto odporúčame zvýšiť opatrnosť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu