Na dvoch križovatkách na Košickej ulici stále nefungujú semafory, premávku riadi polícia


Foto: Na dvoch križovatkách na Košickej ulici stále nefungujú semafory, premávku riadi polícia Foto: Lucia Dobrucká

Križovatka ulíc Košická a Nemocničná je v Žiline jedným z najfrekventovanejších úsekov. Keďže tadiaľto prejdú denne tisícky osobných aj nákladných vozidiel smerujúcich na Martin, Terchovú, Čadcu či Bratislavu, svetelné signalizačné zariadenia bývajú zväčša permanentne zapnuté.

Dnes 16. januára od ranných hodín však ani jeden zo semaforov nefunguje. Vozidlá cez križovatku prechádzajú prevažne v smere z centra mesta na Martin a naopak. Nie všetci vodiči rešpektujú dopravné značenia, pripájanie na Košickú ulicu z iných smerov je preto zložitejšie. K podobným situáciám došlo aj v minulosti.

Nefunkčnosť svetelných signalizačných zariadení už bola nahlásená. Hustota premávky sa však postupne zvyšuje a situácia sa stáva neprehľadnejšou. Zvýšte na tomto úseku cesty opatrnosť, prípadne sa mu úplne vyhnite, pokiaľ je to možné.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline neskôr informovalo o výpadku ďalšej svetelnej signalizácie na Košickej ulici. Ide konkrétne o križovatku s ulicou Pri celulózke. Na cestách sa postupne tvoria kolóny.


Aktualizácia 14:10 hod.

Polícia upozorňuje na opakovanú nefunkčnosť križovatiek v Žiline a s tým spojené vytvárenie kolón. Zároveň žiada o trpezlivosť, ohľaduplnosť a rešpektovanie pokynov policajtov.

Ide o nasledovné križovatky:

  • Košická - Ľavobrežná - Nemocničná,
  • Košická - Pri celulózke.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu