Škôlka na Vlčincoch bude z dôvodu rekonštrukcie uzavretá počas celého školského roka 2023/2024


Foto: Škôlka na Vlčincoch bude z dôvodu rekonštrukcie uzavretá počas celého školského roka 2023/2024 Foto: Mesto Žilina

Žilinská samospráva s výrazným omeškaním pristupuje k prípravám rekonštrukčných prác v materskej škole na Námestí Janka Borodáča 6. Pôvodný časový harmonogram sa podľa primátora mesta Petra Fiabáne posunul dôvodu odstúpenia mesta Žilina od zmluvy s pôvodným dodávateľom.

Zhotoviteľ dostal výzvu na prevzatie staveniska ešte v auguste minulého roka (23. augusta 2022), no neprevzal si ho. Po vyhodnotení všetkých rizík následne mesto Žilina dňa 13. septembra 2022 odstúpilo od zmluvy,“ spresnil odklad začiatku stavebných úprav primátor Peter Fiabáne.

Podľa slov hovorkyne mesta Barbory Zigovej zdržanie na strane dodávateľa znemožnilo vykonanie pôvodnej realizácie rekonštrukcie z financií Integrovaného operačného programu. Mesto preto v súčasnosti aktualizuje rozpočet a upravuje projektovú dokumentáciu pre potreby vyhotovenia novej výzvy Plánu obnovy.

Podľa súčasných predpokladov by následne v apríli tohto roka malo dôjsť k vyhláseniu verejného obstarávania na zhotoviteľa. Po výbere dodávateľa a vykonaní ďalších potrebných krokov bude možné úspešne pristúpiť k začiatku stavebných úprav, ktorý je naplánovaný na október 2023 s koncom v auguste 2024.


Predmetom prác je zateplenie obvodového plášťa a strechy, výmena vybraných dverných a okenných otvorov, sklobetónových stien, úprava elektroinštalácie či modernizácia vykurovacieho systému. Zmenou prejde aj areál škôlky, kde sa vykonajú terénne úpravy a výmena herných prvkov. 

Z dôvodu aktualizovaných termínov sa budúci školský rok 2023/2024 v Materskej škole na Námestí Janka Borodáča nezačne a deti sa do priestorov škôlky budú môcť vrátiť až v nasledujúcom školskom roku 2024/2025. „Vzhľadom k týmto skutočnostiam, mesto Žilina zabezpečí, v prípade záujmu, rodičom detí z tejto škôlky presun do materských škôl na sídlisku Vlčince v školskom roku 2023/2024,“ uzavrel primátor. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu