Smutná správa pre mnohých Žilinčanov: zomrel Tibor Nekoranec, spoluzakladateľ kapely AYA


Foto: Smutná správa pre mnohých Žilinčanov: zomrel Tibor Nekoranec, spoluzakladateľ kapely AYA Foto: Facebook/AYA

Žilinská rocková kapela AYA sa v stredu 11. januára podelila so svojimi fanúšikmi na sociálnej sieti so smutnou správou. V ranných hodinách odišiel do muzikantského neba spoluzakladateľ kapely a bývalý basgitarista Tibor Nekoranec. 

„Ďakujeme Ti, že sme mohli byť súčasťou Tvojho života a tam hore ešte určite založíme nejakú kapelu, možno AYA HEAVEN. Úprimnú sústrasť celej rodine,“ napísala AYA v príspevku. Členovia kapely v ňom na svojho spoluzakladateľa tiež spomínajú ako na spoľahlivého rozdávača dobrej nálady.

Tibor Nekoranec sa podieľal na založení kapely v roku 1992 a stál aj pri vzniku najväčšieho hitu „Malý princ“, ktorý kraľoval na prvých priečkach hitparád plných šesť mesiacov a skupine priniesol aj dve ocenenia. O sedem rokov neskôr však z kapely odišiel z dôvodu odlišnej predstavy hudobno-umeleckého smerovania.

Žilinská kapela AYA minulý rok oslávila už 30. výročie svojho vzniku. Pri tejto špeciálnej príležitosti pripravila výnimočný narodeninový koncert v netradičnom spojení so Štátnym komorným orchestrom Žilina. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu