Na novej lávke na Obchodnej ulici v Žiline vzniklo viacero mechanických poškodení, údajne išlo o vandalizmus


Foto: Na novej lávke na Obchodnej ulici v Žiline vzniklo viacero mechanických poškodení, údajne išlo o vandalizmus Foto: Facebook/Miloš Žilka

Začiatkom novembra minulého roka otvorili v žilinskej mestskej časti Vlčince novú lávku, ktorá slúži chodcom i cyklistom prechádzajúcim ponad Obchodnú ulicu. Objekt pred samotným osadením prešiel dvojfázovým procesom ochrany pred vonkajšími vplyvmi.

Ani špeciálny povrch lávky však nezabránil mechanickým poškodeniam, ktoré sa na jej konštrukcii objavili len necelé dva mesiace od jej slávnostného otvorenia. Upozornil na to 2. januára obyvateľ žilinského sídliska Vlčince formou príspevku na sociálnej sieti s podozrením, že poškodenie spôsobila zábavná pyrotechnika po oslavách konca roka.

„Po prvotnej obhliadke miest s poruchou vrchného krytu kompozitnej dosky bolo zistené, že k poruche krytu došlo hrubým mechanickým poškodením, ktoré spôsobilo rozdrvenie kompozitnej mreže pod vrchným krytom,“ uviedla Iveta Martinková Staníková, poslankyňa mestského zastupiteľstva v Žiline za volebný obvod č. 4 - Vlčince.

V mieste poruchy je podľa jej slov prerazený aj spodný kryt kompozitnej dosky z hornej strany, cez ktorú v nočných hodinách presvitá svetlo. Poškodenie teda bolo klasifikované ako úmyselný vandalizmus a muselo byť spôsobené ostrým predmetom alebo nejakým hrotom. 

Mesto má teraz k dispozícii dve alternatívy, ako vzniknuté poškodenie opraviť - môže pristúpiť k výmene poškodených dosiek, alebo môžu vzniknuté diery lokálne opraviť zálievkou živicou s vláknami a presypom. „Obe alternatívy by boli uskutočnené najskôr v mesiacoch marec/apríl,“ doplnila Martinková Staníková.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu