Január v Bábkovom divadle Žilina prinesie čarovné detské príbehy, ale aj inscenácie pre mládež a dospelých


Foto: Január v Bábkovom divadle Žilina prinesie čarovné detské príbehy, ale aj inscenácie pre mládež a dospelých Foto: Bábkové divadlo Žilina

Bábkové divadlo Žilina (BDŽ) nespí ani počas zimných mesiacov. Pútavé príbehy si počas januára pripravilo pre najmenších divákov, ale aj pre mládež a dospelých. Aj keď Pani Zima – Perinbaba naposledy pokryla Žilinu bielou perinou naposledy v decembri, v mestskom bábkovom divadle sa objaví už v túto nedeľu 8. januára o 16:00 hod.

Pre detských divákov sú aj naďalej pripravené soboty s rozprávkou (14. a 28. januára o 10:00 hod.), počas ktorých herečky a herci predstavia deťom najkrajšie knižné príbehy. V nedeľu 15. januára zabékajú svoje príhody v obľúbenej inscenácii Kozliatka Capko s Kozičkou vo foyeri divadla o 16:00 hod.

Bábkové divadlo s nástupom nového roka opäť nezabúda ani na mládež a dospelých. Zaujať vás môže v stredu 18. januára o 18:00 hod. inscenácia Neprebudený v réžii Mariána Pecka, ktorá vychádza z rovnomennej literárnej predlohy z pera Martina Kukučína. Napriek tomu, že Kukučín napísal poviedku Neprebudený na konci 19. storočia, jej presah do súčasnej spoločnosti je v mnohých aspektoch mimoriadne výrazný.

Žilinskí bábkari zároveň prichádzajú v stredu 25. januára s najnovšou inscenáciou Doppler v réžii Jána Luterána. „Príbeh o mužovi – novodobom pustovníkovi, ktorý sa rozhodne zanechať život priemerného zarábajúceho živiteľa rodiny a odísť do lesov nórskej tundry. Nejedná sa totiž o žiadne spoznávanie tajomstiev divokej prírody. Andreas Doppler potrebuje pretrhnúť väzby, odlúčiť sa, skryť sa pred svetom. Čo ho k tomu ženie a aký má na to vlastne dôvod?“ pozýva dramaturg BDŽ Matej Truban.


Januárovou bodkou v nedeľu 29. januára o 16:00 hod. bude derniéra Zázračnej baterky, ktorá je príbehom o malom Ferkovi, ktorému jedného dňa podaruje rozprávkový starček zázračnú baterku, ktorá dokáže nemysliteľné veci.

A že či je to všetko? Veru nie, v januári začíname pripravovať aj nový titul s názvom Antarktída v réžii Jakuba Maksymova,“ prezradil Matej Truban, ktorý pripomína, že novinky z divadla i rozhovory s tvorcami si môžete vypočuť aj v podcaste Bábcast, ktorý nájdete na Spotify a Apple podcast.

Lístky na predstavenia si môžete zarezervovať cez portál predpredaj.sk. O vekovej vhodnosti i obsahu jednotlivých inscenácií sa dozviete viac na oficiálnom webe Bábkového divadla Žilina.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu