Vychutnaj si perfektne pripravenú pizzu v Žiline


Foto: Vychutnaj si perfektne pripravenú pizzu v Žiline Foto: freepik.com

Toto originálne talianske jedlo má rád naozaj každý. Prvotriedne pripravenú pizzu si môžeš vychutnať nielen vo svete, ale aj v najväčšom meste severného Slovenska. Foodpanda ti prináša tipy na tie najlepšie pizzerie v Žiline.

„Pizza“ bola známa už v staroveku, do sveta sa rozšírila z Neapolu

Historické zápisky zo staroveku sa zmieňujú o plochom chlebe. Egypťania ho radi podávali s rôznymi omáčkami, Gréci a Rimania s bylinkami a olejom. Samotný názov pizza sa prvýkrát objavil v talianskom meste Gaeta. Bolo to v roku 997. Slávu a lesk jej priniesol Neapol v 19. storočí. O niečo neskôr sa vďaka neapolským migrantom rozšírila do celého sveta.

Ako spoznať kvalitnú pizzu

Tenké chrumkavé cesto s lahodným paradajkovým základom. Pravá talianska pizza je farebná, voňavá a chuťovo vyladená. Správne pripravená poteší všetky tvoje zmysly.

Zdroj: pexels.com


Takmer v každom meste sa dnes nachádza aspoň jedna pizzeria alebo reštaurácia, v ktorej túto obľúbenú pochúťku pripravujú. Základ pre kvalitnú pizzu predstavuje čerstvo pripravené nadýchané cesto doplnené o chuťovo vyváženú paradajkovú omáčku. Dobrú pizzeriu spoznáš podľa toho, že vždy používa starostlivo vyberané čerstvé suroviny.

Výborne hodnotené pizzerie ponúka aj Žilina

Skúšal si už do vyhľadávača zadať „pizza Žilina“? Ušetri si čas a miesto čítania dlhého zoznamu recenzií zvoľ niektorý z overených podnikov, ktorý nájdeš na foodpanda.

Po zadaní adresy stačí nájsť pizzeriu v okolí, vybrať pizzu podľa tvojej chuti a objednať donášku. Zvoliť môžeš aj osobný odber a zastaviť sa po ňu cestou z práce alebo nákupov. Čerstvo pripravenú pizzu z Restaurant & Pizzeria Vulcano, Burger & Pizza Valentiny, Pizzeria Santino, reštaurácie Koníček či By Dominos budeš mať pizzu pripravenú už o pár minút. V ponuke nájdeš tradičnú Margheritu, pikantnú Provinciale, prekladanú Calzone, syrovú Quattro formaggi a mnohé iné tradičné i exotické prevedenia.

Čerstvá pizza? Kedykoľvek, keď na ňu dostaneš chuť

Mrazená pizza prišla na trh prvý krát v roku 1962. Ako alternatíva, keď ťa v noci chytí v hlad, môže byť celkom fajn. Ale už ju nepotrebuješ. Niektoré pizzerie v Žiline majú otvorené 24 hodín denne a čerstvú pizzu ti pripravia aj o druhej ráno. 

Nečakaj, klikaj. Na www.foodpanda.sk alebo cez bezplatnú mobilnú aplikáciu objednáš pizzu aj iné talianske špeciality jednoducho a pohodlne za pár sekúnd.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok