VIDEO: Vraha ženy z Michaloviec zadržali na železničnej stanici v Žiline. Obvinený má len 18 rokov


Foto: VIDEO: Vraha ženy z Michaloviec zadržali na železničnej stanici v Žiline. Obvinený má len 18 rokov Foto: Vľavo: Facebook/Radovan Huliak Lindemann, vpravo: Facebook/Erika O.

Nový rok začal vo viacerých častiach Slovenska tragicky, ľuďmi však najväčšmi otriasla vražda ženy na ulici v Michalovciach. Mladého muža, ktorý je podozrivý zo spáchania tohto skutku, špeciálne jednotky polície zadržali na železničnej stanici v Žiline. Informoval o tom policajný prezident Štefan Hamran na tlačovej konferencii.

K násilnému činu došlo v nedeľu 1. januára približne o 6:30 hod. ráno. Bývalá zdravotná sestra, 46-ročná Erika, sa rozhodla vybrať finančnú hotovosť z bankomatu, domov sa však už nevrátila. Na ulici ju dostihla neznáma osoba, ktorá jej spôsobila bodné zranenia nezlúčiteľné so životom.

Podľa policajného prezidenta mali príslušníci Policajného zboru ihneď po vražde nasadiť všetky prostriedky na to, aby odhalili a vypátrali osobu zodpovednú za smrť nevinnej ženy. Za menej než 48 hodín sa im ju podarilo nielen identifikovať, ale aj zadržať a odovzdať vyšetrovateľovi.

„Som veľmi rád, že dnes môžeme poskytnúť občanom informáciu, že osoba, ktorá je podozrivá zo spáchania tohto obzvlášť závažného zločinu, bola zadržaná a prebiehajú s tou osobou ďalšie procesné úkony. Chcel by som vás všetkých vyzvať, aby ste boli zhovievaví a pochopili aj naše postoje, že dnes v tomto štádiu vyšetrovania nemôžme poskytnúť ďalšie detaily,“ uviedol Štefan Hamran.

Páchateľom má byť len 18-ročný muž, ktorého vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Podľa vyjadrenia policajného prezidenta existuje dostatok jednoznačných dôkazov proti osobe, ktorá bola obvinená.

Vraha si krátko po spáchaní tohto činu všimla hliadka železničnej polície na stanici v Košiciach. V tej dobe ešte nevedeli, že by mohlo ísť o podozrivú osobu. K mladému mužovi preto pristúpili a spýtali sa, či nepotrebuje pomoc. Ten odmietol s vysvetlením, že čaká na vlak do Českej republiky.


Železniční policajti boli neskôr kontaktovaní ďalšími príslušníkmi košickej polície s otázkou, či nezaznamenali niečo podozrivé na stanici. Spomenuli si na stretnutie s mladým mužom a zistili, že jeho popis zodpovedá popisu podozrivého. Následne si overili, že si skutočne kúpil lístok do Českej republiky.


Aby páchateľa čo najskôr zadržali a zabránili ďalším prípadným zločinom, rozhodli sa policajti zakročiť ešte počas jeho presunu vlakom. Pripravili preto miesto, kde by mohli v prípade potreby zasiahnuť špeciálne jednotky. Týmto miestom sa stala práve železničná stanica v Žiline.

„Vo Vrútkach sme získali definitívnu informáciu o mieste a konkrétnom vozni, v ktorom sa táto osoba nachádzala. V Žiline už čakala pripravená hliadka a ďalší príslušníci špecializovaných síl, ktorí vykonali služobný zákrok,“ priblížil Štefan Hamran.

Motív mladého podozrivého zatiaľ nie je známy, s obeťou sa však s najvyššou pravdepodobnosťou nepoznali. Polícia predpokladá, že ženu napadol kvôli peniazom, ktoré si krátko pred smrťou vybrala z bankomatu. Ďalšie informácie polícia zatiaľ neposkytne, aby nedošlo k mareniu vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu