Žilinský vianočný trolejbus už tretíkrát vyhral medzinárodnú súťaž o najkrajšie vyzdobené vozidlo


Foto: Žilinský vianočný trolejbus už tretíkrát vyhral medzinárodnú súťaž o najkrajšie vyzdobené vozidlo Foto: spvd.cz

Vozidlo Dopravného podniku mesta Žiliny už po tretíkrát vyhralo medzinárodnú súťaž o najkrajšie vyzdobený vianočný trolejbus. Informovalo o tom české občianske združenie Společnost pro veřejnou dopravu, ktoré je zároveň vyhlasovateľom ankety.

Do tohto ročníka súťaže sa zapojilo 15 trolejbusov z 10 krajín sveta. Žilinské vozidlo mestskej hromadnej dopravy malo konkurenciu nielen z Česka, ale napríklad aj z Ruska, Ukrajiny, Moldavska, Maďarska, Bieloruska, Poľska, Estónska či Bulharska.

Ľudia z celého sveta si mohli vybrať trolejbus, ktorý sa im najviac páčil, od 11. decembra do 2. januára. Celkovo sa do ankety zapojilo 4 741 hlasujúcich, ktorí vianočným vozidlám pridelili spolu 5 123 hlasov. Každý z respondentov mohol pritom hlasovať až za tri najkrajšie vyzdobené trolejbusy.


„Prvé miesto podľa hlasovania čitateľov patrí slovenskej Žiline. Dopravný podnik mesta Žiliny venuje výzdobe vianočných trolejbusov a ich následnej prezentácii značnú pozornosť. Samotné súťažné fotografie môžeme hodnotiť ako vysoko kvalitné, čo, bohužiaľ, nie je pravidlom u viacerých iných dopravných podnikov,“ uviedla Společnosť pro veřejnou dopravu na svojom webe.

Žilinský vianočný trolejbus zatiaľ vyhral každý uskutočnený ročník medzinárodnej ankety. Druhé miesto tento rok obsadilo vozidlo verejnej dopravy z mesta Opava, ako tretí skončil vyzdobený trolejbus z Ústí nad Labem.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu