V Martine onedlho otvoria prvý mestský dom dôchodcov, záujemcovia už môžu posielať žiadosti


Foto: V Martine onedlho otvoria prvý mestský dom dôchodcov, záujemcovia už môžu posielať žiadosti Foto: Televízia Turiec

Mesto Martin už onedlho otvorí nové Centrum sociálnych služieb (CSS) Podháj. Zariadenie je legislatívne pripravené na prijatie prvých klientov. Záujemcovia už môžu zasielať žiadosti, pričom prví klienti budú ubytovaní v nasledujúcich týždňoch. Aktuálne centrum čaká prijímanie zamestnancov a finálne prípravy na spustenie prevádzky.

Žilinský samosprávny kraj centrum formálne zaregistroval, čím mu oficiálne povolil vykonávať sociálnu službu. Riaditeľka centra taktiež požiadala Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR o finančný príspevok, ktorý pokryje časť nákladov na prevádzku. 

„Náš prvý mestský domov dôchodcov je azda najpodceňovanejšia stavba v Martine za posledné roky. Pri spustení výstavby nikto neveril, že sa nám ju v rekordnom čase podarí dokončiť, pri odovzdávaní stavby nám zas predpovedali mesiace administratívnych komplikácií, kým vôbec centrum zaregistrujeme. Opäť sme však dokázali nemožné a centrum má od 1. januára oprávnenie oficiálne fungovať,“ povedal primátor mesta Ján Danko.

Záujemcovia o prijatie do Centra sociálnych služieb Podháj môžu už teraz posielať svoje žiadosti. Postup spolu s potrebnými dokumentmi nájdu na webovej stránke mesta Martin na tomto odkaze. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu