Bozk od požiarnika má žene priniesť šťastie do nového roka, mnohé partnerky hasičov sa ho dnes nedočkajú


Foto: Bozk od požiarnika má žene priniesť šťastie do nového roka, mnohé partnerky hasičov sa ho dnes nedočkajú Foto: Facebook/DHZ Badín

Bozk od hasiča na Silvestra prinesie žene šťastie na celý nasledujúci rok. O povere, ktorá sa rozšírila na konci 19. storočia vo Francúzsku, informoval Hasičský a záchranný zbor v príspevku na svojej oficiálnej facebookovej stránke.

Hasičský bozk začali so šťastím spájať francúzske herečky na prelome storočí. Verili napríklad, že pokiaľ sa im podarí počas silvestrovských osláv vylákať bozk od odvážneho bojovníka s ohňom, v novom roku budú obsadené do tých najlepších hereckých úloh. Nie je záhadou, prečo sa táto povera šíri medzi hasičmi dodnes.

„Silvestrovský bozk od hasiča prináša šťastie len ženám. Teda manželky hasičov sa v skutočnosti narodili pod šťastnou hviezdou. Dúfame, že tento príspevok nespôsobí zvýšený počet výjazdov počas Silvestra,“ napísal Hasičský a záchranný zbor.

Mnohé manželky, snúbenice či priateľky sa však dnes polnočného bozku od svojich hasičov nedočkajú. Spolu s policajtami a záchranármi budú totiž v službe pripravení zasiahnuť tam, kde to bude potrebné. Počas posledného dňa v roku navyše kvôli oslavám, alkoholu a zábavnej pyrotechnike príslušníci všetkých záchranných zložiek očakávajú výrazné zvýšenie počtu výjazdov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu