Majiteľ stolárskej dielne na Kysuciach sa pokúsil sám uhasiť požiar, so zraneniami skončil v nemocnici


Foto: Majiteľ stolárskej dielne na Kysuciach sa pokúsil sám uhasiť požiar, so zraneniami skončil v nemocnici Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru opäť spolupracovali s dobrovoľnými hasičmi pri likvidácii požiaru stolárskej dielne na Kysuciach. Majiteľ budovy sa zranil pri snahe o vlastnoručné uhasenie plameňov. O zásahu informoval Michal Kypus, hovorca krajského riaditeľstva hasičov.

V stredu 28. decembra popoludní vznikol v obci Čierne v okrese Čadca požiar v stolárskej dielni. Tá bola umiestnená v jednej z hospodárskych stavieb v obci. Keďže sa na poschodí nachádzalo uskladnené ľahko horľavé seno, požiar poškodil aj nadstavbu budovy.

Na mieste zasahovalo 6 profesionálnych hasičov z Čadce a 10 členov dobrovoľných hasičských zborov obcí Čierne a Svrčinovec. Požiar sa s pomocou autonómnych dýchacích prístrojov podarilo lokalizovať po asi 30 minútach. Zlikvidovaný bol do necelých dvoch hodín od prijatia oznámenia.

„Priestor bol skontrolovaný termokamerou a odovzdaný synom majiteľa domu, ktorý sa v snahe uhasiť požiar pred príchodom hasičov poranil. Zranený bol na mieste ošetrený Zdravotnou záchrannou službou a odvezený na ďalšie ošetrenie do nemocnice,“ uviedol Michal Kypus. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu