Opitý 21-ročný vodič z Bratislavy spôsobil nehodu v Demänovskej Doline, nafúkal 1,10 promile


Foto: Opitý 21-ročný vodič z Bratislavy spôsobil nehodu v Demänovskej Doline, nafúkal 1,10 promile Foto: KR PZ Žilina

Mladíkovi z Bratislavy hrozí obvinenie z trestného činu za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Sadol si totiž za volant opitý a spôsobil dopravnú nehodu v obci Demänovská Dolina. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Ku kolízii došlo vo štvrtok 29. decembra vo večerných hodinách. Mladý 21-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo značky Audi Q7 po miestnej komunikácii v Demänovskej Doline. V čase približne 18:55 hod. zo zatiaľ neznámych dôvodov vošiel do križovatky s cestou druhej triedy II/584, kde narazil do osobného vozidla značky Toyota.


Privolaná polícia podrobila mladého vodiča dychovej skúške na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu, pričom merací prístroj ukázal 1,10 promile (0,53 mg/l). Druhé vozidlo viedol 40-ročný vodič, ktorý pred jazdou nepožil žiaden alkohol.


„K zraneniu osôb nedošlo. V súvislosti s touto udalosťou už 21-ročný vodič čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Polícia opakovane prosí vodičov, aby nejazdili pod vplyvom alkoholu. Týmto nezodpovedným konaním totiž neohrozujú iba svoj život, ale aj životy a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky. Dopravné nehody spôsobené alkoholom majú často tragické následky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu