Dvojica hľadala muža s prevrátenou štvorkolkou, pokazil sa im však snežný skúter a uviazli v horách


Foto: Dvojica hľadala muža s prevrátenou štvorkolkou, pokazil sa im však snežný skúter a uviazli v horách Foto: Horská záchranná služba

Uviaznutému turistovi na hranici Žilinského a Banskobystrického kraja chceli pomôcť známi, ktorí nakoniec sami potrebovali asistenciu horských záchranárov. O neobvyklom zásahu so šťastným koncom informovala Horská záchranná služba na svojom oficiálnom webe.

Prvý turista sa medzi sviatkami vybral na jazdu štvorkolkou po Kremnických vrchoch. V blízkosti vrchu Štefanka sa však s vozidlom prevrátil a nedokázal ho vlastnými silami otočiť naspäť na kolesá. Kontaktoval preto svojich dvoch známych, ktorých požiadal o pomoc.

„Tí vyrazili na pomoc na snežnom skútri, ktorý sa im cestou pokazil. Pokračovali pešo, a pretože nepoznali terén, požiadali o pomoc Horskú záchrannú službu. Do terénu odišli po obdržaní súradníc GPS dvaja záchranári – jeden profesionálny a jeden dobrovoľný záchranár Horskej záchrannej služby,“ opísali zásah záchranári.

Dvojicu pomocníkov, ktorí nakoniec sami potrebovali asistenciu, našli bez zranení vo voľnom teréne. Osoby boli následne transportované do obce Králiky. Medzičasom sa k záchranárom dostala informácia, že muž z prevrátenej štvorkolky sa sám v poriadku dostal až do Harmanca a nepotrebuje ďalšiu pomoc. Záchranná akcia bola preto úspešne ukončená.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu