Neznáma osoba poškodila dopravné značenie v Bytčici, v jednosmerných uliciach hrozia kolízie


Foto: Neznáma osoba poškodila dopravné značenie v Bytčici, v jednosmerných uliciach hrozia kolízie Foto: Facebook / Miroslava Vandlíková

Začiatkom decembra pribudlo v žilinskej mestskej časti Bytčica niekoľko nových dopravných značiek vrátane zákazu odbočenia vpravo pri zjazde z bytčického kopca či prikázaných smerov jazdy v uliciach. Dopravné značenie odsúhlasil okresný dopravný inšpektorát aj mesto Žilina, ktoré je správcom a vlastníkom miestnych komunikácií.

Podľa hovorkyne mesta ide o dočasné riešenie vynútené sporom vo veci zahradenia miestnej komunikácie Do Rosiny. Dôvodom týchto zmien má byť podľa jej vyjadrenia hlavne bezpečnosť a upokojenie cestnej premávky, vzhľadom k tomu, že ide o obytnú zónu, pre ktorú platia osobitné ustanovenia.

V obytnej zóne smú totiž chodci používať cestu v celej šírke a motoristi musia tiež počítať s deťmi, ktoré sa môžu hrať na vozovke. Najvyššia povolená rýchlosť je tu 20 kilometrov za hodinu a státie vozidiel je zakázané.



Nové dopravné značenie však na ceste dlho nevydržalo. Neznáma osoba ho prekryla sprejom, čím sa pravdepodobne snažila o jeho znehodnotenie a tým zrušenie zmien v organizácii dopravy. Na incident upozornila miestna obyvateľka prostredníctvom sociálnej siete. Motoristi by mali byť opatrní, pretože v užších miestach a križovatkách môžu hroziť kolízie.

K odstráneniu novo umiestnenej dopravnej značky v Bytčici došlo nedávno aj na ceste prvej triedy I/64 v oblasti čerpacej stanice. V tomto prípade išlo o zákaz odbočenia vľavo z hlavnej cesty k železničnému priecestiu pri jazde od Rajca na Žilinu. Dodnes sa značka na mieste nenachádza a autá tak môžu opäť odbočovať na Bytčickú ulicu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu