Po štefanských zábavách zastavila polícia na Orave 27-ročného vodiča pod vplyvom alkoholu, nafúkal 1,6 promile


Foto: Po štefanských zábavách zastavila polícia na Orave 27-ročného vodiča pod vplyvom alkoholu, nafúkal 1,6 promile Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

Polícia i počas vianočných sviatkov neustále kontroluje vodičov motorových a nemotorových vozidiel jazdiacich po cestách v Žilinskom kraji, pričom sa zameriava najmä na riadenie vozidla pod vplyvom alkoholu. Vyšší počet policajných hliadok mohli motoristi zaznamenať najmä začiatkom týždňa, kedy hrozil aj zvýšený výskyt opitých vodičov na cestách po štefanských zábavách. 

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Ružomberku vzniesol v týchto dňoch obvinenie 27-ročnému mužovi pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Obvinený mal viesť dňa 27. decembra 2022 v čase o 11:30 osobné motorové vozidlo značky Škoda Fábia po ceste prvej triedy č. 59 v Ružomberku v smere na Dolný Kubín.

Následne bol zastavený policajnou hliadkou a podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,77 mg/l etanolu v dychu, čo je v prepočte 1,60 promile. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková. Ďalšie okolnosti prípadu sú podľa nej predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu